Wie ben ik

730219316_37065~3~2

Ik ben Annegien Coenen, geboren in 1971 te Zaandam, woonachtig in Amersfoort.

Mijn mediationpraktijk heet Trarompo, dat ‘doorbraak’ betekent.

Doorbraak kan op verschillende manieren uitgelegd worden.

Een mooie omschrijving vind ik:

“Een indrukwekkende innovatie of opvallende verbetering van prestaties of kwaliteit, gewoonlijk tot stand gebracht door hierop gerichte inspanningen”.

Ik hoop dat jullie dat ook zo kunnen ervaren tijdens het mediationproces.


Maatschap

Samen met 3 collega-mediators heb ik een maatschap voor mediation. Alle 4 hebben we verschillende aandachtsgebieden, waardoor iedereen die in een conflict is geraakt, bij ons de juiste hulp aangeboden kan krijgen.


Echtscheiding

Veel conflicten hebben een lange geschiedenis. De communicatie tussen de partijen is zo verstoord dat jullie er samen niet meer uitkomen. Of het nu gaat om een ontwricht huwelijk, een arbeidsconflict of ruzie over een erfenis, het brengt veel verdriet en knaagt aan de gezondheid. En zo’n conflict kan ons allemaal overkomen.

Echtscheidingen is mijn aandachtsgebied. Mijn kracht is geduld, een goed luisterend oor en rust bewaren, ook als de emoties hoog oplopen. Soms slaat al na één mediationgesprek de sfeer om, van kibbelen naar constructief samenwerken of van het uitwisselen van standpunten naar het zoeken naar gemeenschappelijke belangen. En dan is ook de meest ingewikkelde kwestie, samen op te lossen. Dat is mijn overtuiging en inzet voor alle klanten.

Als mediator zorg ik ervoor dat een goed gesprek tot stand komt tussen jullie. In dat gesprek spreken jullie beide uit wat echt belangrijk is voor hem/haar en wat jullie werkelijk bezighoudt. Het zijn niet de formele standpunten die centraal staan, maar juist de belangen van jullie beide. Jullie zijn zelf het beste in staat om een oplossing te vinden voor jullie probleem en hebben het meeste inzicht in de achtergronden. Mensen zijn vaak tot meer in staat dan zij zelf denken, maar hebben soms professionele ondersteuning nodig bij het zelf vinden van een oplossing.


Maatwerk

Ik ben van mening dat mediation maatwerk is. Met jullie zal vooraf afgesproken moeten worden hoe jullie (maar ook de mediator) met elkaar om willen gaan. De partijen die om mediation vragen mogen van mij verwachten dat ik jullie over dit proces adviseer en help. Doordat onze maatschap uit meerdere mediators bestaat, brengt dat een aantal voordelen met zich mee t.o.v. een eenmanspraktijk; wij kunnen met elkaar overleggen, wij houden elkaar op de hoogte van ontwikkelingen die van toepassing zijn op mediation processen, wij wisselen ervaringen uit, wij delen kennis met elkaar, hebben expertise onder 1 dak (advocaat, jurist), etc. Met deze samenwerking kunnen wij iedereen die om mediation vraagt zo goed mogelijke hulp aanbieden.